Kvinders rettigheder
"Piger skal behandles kærligt", står der på plakaterne i standeren. Kineserne foretrækker traditionelt drengebørn, og etbarnspolitikken har skabt et stort underskud af piger. (Foto: GHN)
Kampen for den fortsatte kamp

Li Ying

Li Ying er vicedirektør på Kvindernes Rets-
hjælpscenter på Folkets Universitet i Beijing.
En fysisk lille kvinde med stort engagement. 

Hun anerkender Mao Zedongs betydning for kvindernes frigørelse efter 1949, men hun anser langt fra arbejdet for at være færdigt. Nye udfor-dringer presser sig på. 

En af dem er at få den unge generation af kvinder til at interessere sig for deres rettigheder , inden skolerne lukker dem ud i den barske virkelighed. Men det er et problem at komme igennem til dem i medierne, som har travlt med at præsentere stereotype kvindeidealer.

"For kun få år siden var der en bestemmelse
i Sichuan om, at kvindelige embedsmænds
bryster skulle være lige store. Før de kunne
blive ansat, skulle det også undersøges, om
de var gravide. Sådan er det ikke mere."
-- Li Ying

I kapitlet diskuterer Li Ying også mulighederne for at sætte skub i forbed-ringerne af menneskerettighederne. Hun går ind for påvirkning, og tager afstand fra konfrontation. 

Men hun har prøvet at gå igennem en truende mænge af mænd bevæbnet med køller for at nå hen til landsbyens domhus og vidne i en sag om en lokal kvindes ret til at arve jord.

Kapitlet indeholder desuden et særligt afsnit med en anonym kvinde, der fortæller om sine egne erfaringer med hustruvold.


| Svar

Nyeste kommentarer

15.12 | 20:11

She is a criminal person. And Not at all what it Looks like.

14.06 | 04:15

Gratulerer med de fine omtaler i JP.

01.06 | 14:28

Kære Gert

Tak for boger, jeg glæder mig til at læse den.

Kærlig Hilsen

Sonja Iskov

24.04 | 10:56

Endelig positive meldinger i bogform om ændringer i Kina. Netop hjemvendt fra 10 år i Kina og véd der er mange små gode tegn på positiv udvikling på området.